O
ptimizarea
costurilor
cu
departamentele interne
creste
eficienta
in
afaceri

Externalizare?

In contextul economic actual, in care laitmotivul firmelor supravietuitoare pe piata a devenit „reducerea costurilor/ optimizarea costurilor”, o solutie importanta si totodata la indemana oricarei companii este cea de externalizare a anumitor servicii conexe domeniului de activitate al firmei. De ce este externalizarea o importanta solutie in reducerea si optimizarea costurilor?

  • Ajuta la reducerea costurilor cu personalul;
  • Optimizarea maxima cu costurile administrative;
  • Eliminarea costurilor pentru crearea a cel putin unui loc de munca (spatiu, mobilier, programe informatice de contabilitate, echipamente calculator, imprimanta, consumabile, legislatie, carti si reviste de specialitate);
  • Prin externalizarea serviciilor financiar-contabile, respectivele costuri pot fi reduse sau elimitate.

Studiile arata ca o firma de dimensiuni medii poate economisi pana la 21% din costuri prin externalizarea serviciilor de resurse umane si pana la 25% – 30% prin externalizarea serviciilor de contabilitate.

Iata de ce, din 2001 E-accounting a dezvoltat o serie de servicii si activitati, tocmai pentru a veni în intampinarea firmelor care isi doresc externalizarea serviciilor conexe (contabilitate, salarizare si resurse umane), dar în acelasi timp isi doresc mentinerea lor intr-un pachet oferit de acelasi furnizor, pentru a avea un unic interlocutor si pentru a avea permament o vedere de ansamblu asupra diferitelor componente ale afacerii sale.

Pentru ca externalizarea serviciilor nu este numai o solutie de a supravietui crizei economice actuale, ci este o solutie etern valabila pentru firmele care isi doresc cu adevarat sa investeasca resurse si energie în activitatile de baza, lasand activitatile conexe pe mana expertilor.

Comments are closed.